Annons

Att handlägga ärenden i socialtjänsten

Att handlägga ärenden i socialtjänsten är ett givet verktyg för chefer, socialsekreterare och bistånds- och LSS-handläggare inom socialtjänsten. Vad måste man tänka på från det att ett ärende påbörjas tills det avslutas? Det får man klara besked om i denna lättöverskådliga bok som innehåller en pedagogisk genomgång av de viktigaste reglerna för handläggning och dokumentation.
Kortfattade referat av viktiga JO-uttalanden och domar ger en fördjupad förståelse för hur bestämmelserna ska tolkas. Längst bak i boken finns dessutom ”Liten lathund för utredare och assistenter”, tre sidor med handläggningsreglerna i kortformat.
Eftersom boken ger en bild av vad reglerna om handläggning och dokumentation innebär och kräver av socialtjänstens verksamheter är den ett viktigt verktyg för förtroendevalda i socialnämnder och motsvarande. Den kan även med fördel användas som kurslitteratur. Denna version av Att handlägga ärenden i socialtjänsten är uppdaterad och reviderad bland annat med anledning av ändringar och tillägg i socialtjänstlagen och LSS, om ett förstärkt barnperspektiv, kraven på att upprätta olika planer och de nya bestämmelserna om ansvarig kommun.
Författarna Berit Lindevall och Birgith Molberg har mångårig erfarenhet av att utbilda socialarbetare och vet vilka teman som är viktiga att belysa.

BOKINFORMATION
Titel: Att handlägga ärenden i socialtjänsten – inklusive LSS
Författare: Lindevall Berit / Molberg Birgith
Antal sidor: 96
Utgivningsår: 2011
Pris: 242 kr exkl moms och frakt.

Beställ med ett mejl till lill@minsektor.se. Uppge titel, antal, fakturaadress och leveransadress. Välkommen med din beställning.

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Att handlägga ärenden i socialtjänsten"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.