Annons

Ätglädje – vid minskad aptit

Ätglädje är skriften med praktiska tips i vardagen till den som har svårt med aptiten, är anhörig eller arbetar med nutritionsomvårdnad på sjukhus, hemsjukvård eller i hemtjänst. Ät, drick och njut utan prestationskrav!  Denna skrift visar hur man kan fokusera på möjligheter istället för hinder när det gäller mat och dryck. I Ätglädje finns idéer och recept på mat och dryck att inspireras av. Idébanken till menyerna är hämtade från författarens erfarenhet och kunskap om vad många personer kan tänka sig att äta när aptiten, förmågan och orken har minskat.

Gun-Britt Fhager är leg. dietist och har en medicine magisterexamen i klinisk nutrition. Hon har under många år mött patienter med nedsatt aptit, förmåga och ork att äta. Texten är faktagranskad av Gunnar Eckerdal, överläkare vid palliativa teamet, Hallands sjukhus i Kungsbacka.

Utgivningsår: 2012, antal sidor: 32, bindning: Broschyr
Pris: 58 kr inkl moms. Beställer du minst 20 ex är priset 42 kr inkl moms/st och beställer du minst 100 ex är priset 37 kr inkl moms/st. Frakt till kommer.
Beställ med ett mejl till info@minsektor.se. Ange titel, antal ex, fakturaadress och leveransadress. Välkommen med din beställning.

LÄS MER:  Forskaren om slutna kök på äldreboenden: ”Hygienkraven drivs för långt”

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Ätglädje – vid minskad aptit"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.