Annons

ÅRETS BÄSTA i äldreomsorgen 2015

Många av er vet att vi regelbundet presenterar vår topplista över det bästa i äldreomsorgen under den månad som gått. Och nu, när hela 2015 har passerat, känns det bra att uppmärksamma det vi tyckte var allra bäst. För inte bara finns här kompetenta yrkesutövare att applådera. Här finns även inspiration att hämta. För när någon eller några lyckas med något, innebär det att det faktiskt är möjligt. Att det går.

ÅRETS BÄSTA i äldreomsorgen 2015, tycker vi var Mia Saariaho, Petra Kimberg, Susanne Sjöberg m fl på äldreboendet Garvaregården i Olofström. De har systematiskt arbetat fram ett förhållningssätt och arbetsmetoder där den givna utgångspunkten är att vi människor är olika, även när vi blir äldre. Ett sådant perspektiv kan tyckas självklart, men det vet vi alla att det faktiskt inte alltid är. Så hatten av för Garvaregården. Vår motiveringen lyder så här:

För att de lyckats med det som så många andra går bet på. För att de planerar sitt arbete utifrån de äldres behov och lägger sina arbetsscheman utifrån de äldres önskemål. ”Bara för att man är gammal, ska man inte behöva göra som alla andra. Vill du duscha en lördagskväll så ska du få göra det”, säger man på Garvaregården.

Blomstercheckar kommer till er på posten.

Hälsningar från Lill Jansson och Linda Marklund på Äldrenytt

Bli den första att lämna en kommenter på "ÅRETS BÄSTA i äldreomsorgen 2015"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.