Annons

Är regler, rutiner och arbetsvillkor viktigare än människors rätt till delaktighet och självbestämmande?

En majoritet av alla som arbetar i äldreomsorgen tycker att regler, rutiner och de egna arbetsvillkoren är viktigare än de äldres rätt till självbestämmande. Nu tror jag inte att det sägs så koncist, snarare uttrycks det som att det finns goda skäl till att regler, rutiner och arbetsvillkor är som de är, och att det därmed finns vissa givna ramar för de äldres självbestämmande. Bor man på ett särskilt boende, eller om man behöver hjälp från hemtjänsten, kan man alltså gå och lägga sig när man vill, så långt det är möjligt utifrån de givna ramarna, t ex utifrån hur personalens arbetstider är förlagda.

Det här kan man läsa om i en studie som gjorts av forskaren Sofia Kjellström vid Högskolan i Jönköping. Hennes slutsats är att den typen av värderingar, som handlar om regler, rutiner och arbetsvillkor och som en majoritet av personalen i äldreomsorgen har, gör att det blir svårt att leva upp till de lagstadgade rättigheter som äldre människor har när det gäller bl a delaktighet. Förutsättningarna för att följa lagstiftningen finns inte. Något behöver förändras.

Lagar kan ändras, självfallet. Vi skulle kunna tona ned det där med självbestämmandet. I dagsläget verkar det ju inte hålla i alla fall. Eller så skulle vi på riktigt kunna jobba med våra egna värderingar. Oavsett om vi är chefer, vård- och omsorgspersonal, kommunpolitiker eller på andra sätt påverkar äldreomsorgen. För självfallet kan vi förändra våra attityder och förändra det dagliga arbetet i äldreomsorgen. Nyckeln är, enligt Kjellström, tydliga ledare, som faktiskt tycker att de äldre ska få bestämma själva. Och enligt Kjellström tycker redan idag 17% av dem som arbetar i äldreomsorgen så.

LÄS MER:  Glad påsk önskar Lill och Linda

Till att börja med kan vi väl, var och en, fundera på om vi tillhör de där 17% eller inte.

Våren är här. Ha en skön vecka allesammans. Vi hörs! // Lill

Bli den första att lämna en kommenter på "Är regler, rutiner och arbetsvillkor viktigare än människors rätt till delaktighet och självbestämmande?"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.