Annons

Är äldreomsorgens blondinbella en man?

Hej! Förra veckan efterlyste vi äldreomsorgens blondinbellor, dvs personer som har idéer som gör äldreomsorgen ännu bättre, men som till skillnad från många av oss andra faktiskt också har kraft, kunskap och disciplin att ta sina idéer vidare och göra verklighet av dem. Efterlysningen gjorde vi för att det vore kul att prata med de personerna och sprida deras erfarenheter vidare.

Alla de som har hört av sig till oss den senaste veckan, och tipsat om sig själva eller tipsat om andra, har något gemensamt. De är män. Inte en enda kvinna har hört av sig och tipsat om sig själv eller om någon annan, vilket möjligen är intressant, men jag vet inte ens om det är det. För är det någon som är förvånad?

Det klart att det finns män som utvecklar äldreomsorgen och som med fog kan kallas för en blondinbella. Men var är kvinnorna? Med tanke på att en nästan osannolikt stor majoritet av dem som arbetar i äldreomsorgen är kvinnor, bordet det väl finnas några kvinnor som driver på utvecklingen utöver det vanliga. Det klart att det finns. Det vet både ni och jag. Vad det handlar om är väl snarare att kvinnor sällan tipsar om sig själva och att kvinnor inte heller verkar vilja tipsa om varandra. Och att för all del, män inte heller tipsar om kvinnor.

Varför det är så här, det kan vi diskutera till döddagar. Men bättre är väl om vi går till handling direkt. Därför gör jag samma efterlysning som förra veckan: Du som har en blondinbella i din närhet, kan du tipsa om henne? Du som tycker att själv är en blondinbella, hör gärna av dig. Tack.

LÄS MER:  Handspriten och jag

Ha en skön vecka! // Lill

1 Comment on "Är äldreomsorgens blondinbella en man?"

 1. Hej!
  Jag missade er utlysning…
  Sedan 2008 har kag strävat jobbat kämpat för att utveckla äldreomsorgen. Dels som anställd arbetsterapeut. Numer som egenföretagare. Målsättning och vision är att skapa en helt ny kultur för både personal och pensionärer med hjälp av kreativ konstnärlig kultur…. Fick ett fint pris i november. Årets nyföretagare 2014 i Tyresö
  Det pågår ett stort projekt i Botkyrka kommun där jag är projektledare. Låter det intressant?
  Läs mer åå min hemsida och ring gärna om ni har frågor eller funderingar.
  Soligaste kultur hälsningar
  Susan Karlkvist
  ErgoLiv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.