Annons

Mobila sjuksköterskor

Det här är Veronica Uddefors och Camilla Hansson, sjuksköterska respektive distriktssköterska i hemvården Stenungsunds kommun. Tillsammans med en grupp andra sjuksköterskor och representanter från Tieto, träffades de på ett seminarium på Vitalis för att prata om Tietos e-Hälsosatning. Rubriken för seminariet var ÄNTLIGEN. Nu blir syrran mobil.

Vad Tieto har gjort är att utveckla ett verktyg, där man som sjuksköterska får rätt information om rätt person i rätt tid. Till sin hjälp har sjuksköterskan en läsplatta och en lättanvänd app, och med hjälp av den har man alltid med sig den information man behöver. ”Det är en mycket patiententsäkert verktyg”, sa Camilla Hansson på seminariet. ”Jag har alla uppgifter framför mig och jag behöver inte åka in till kontoret för att hämta uppgifter eller för att dokumentera. På så vis sparar jag mycket tid. Den tiden kan jag använda åt planering, riskbedömning och andra viktiga arbetsuppgifter. Mycket av det, som det tidigare varit så svårt att hinna med.”

Veronica Uddefors fyller i och berättar om fördelarna med att kunna visa instruktionsfilmer direkt för patienten och göra beställningar, t ex av inkontinensskydd, tillsammans med patienten. En annan fördel är att dokumentationslusten har ökat. ”Vi dokumenterar mer och bättre nu än tidigare, och personer som förr tyckte att det var komplicerat att dokumentera, tycker nu att det är enkelt. Patientsäkerheten har ökat”, avslutar Veronica Uddefors.

Du som vill veta mer om Tietos lösningar för mobil hemsjukvård kan göra det här…

Bli den första att lämna en kommenter på "Mobila sjuksköterskor"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.