Annons

-annons- Trivs du med ditt jobb?

En undersökning om daglig verksamhet inom LSS i Linköpings kommun har genomförts med hjälp av enkätverktyget Pict-O-Stat.

För att kunna ta reda på vilken upplevelse av kvalitet personer inom daglig verksamhet LSS har, behövde man frångå en enkät i pappersform och istället använda ett nätbaserat enkätverktyg utvecklat för personer med kognitiva svårigheter. Läs mer >>

Pict-O-Stat heter enkätverktyget som använder sig av inspelat tal, text, pictogrambilder och fotografier för att ställa frågor till personer med kognitiva funktionshinder.

I enkätverktyget finns ett bibliotek med frågor som rör arbete och det är möjligt att skapa egna frågor.

Pict-O-Stat är testat och utvärderat i flera omgångar. Enkätverktyget är webbaserat, vilket innebär att det går att svara från vilken dator som helst som har internetanslutning. Det underlättar till exempel för arbetstagare som har dator med speciella hjälpmedel hemma.

Av enkätsvaren framkom följande;

* Att betydligt fler kunde svara på frågorna tack vare den nya tekniken och svarsformen – hela 242 av ca 400

* Ett lyft för många som tidigare varit mer beroende av stöd för att kunna besvara enkätfrågor

* En stor spridning mellan verksamheterna hur man upplever möjligheten att påverka. Påverkan och maktbalans är ett klart utvecklingsområde för målgruppen.

* Daglig verksamhet som direkt riktar sig till äldre personer upplever sig mer nöjda än de äldre i övriga verksamheter.

* Många personer har uttryckt att de tycker att det är roligt att använda enkätverktyget och datorer. Även äldre personer som aldrig tidigare suttit vid en dator har upptäckt fördelarna.

* Personalen i verksamheterna som praktiskt har jobbat med att implementera enkätverktyget har lagt ner ett stort arbete och varit lösningsfokuserade.

LÄS MER:  Förändringsbenägenhet

Läs hela rapporten här >>

Blir du nyfiken och vill veta mer om Pict-O-Stat är du välkommen att kontakta Ingalill Fahlström på www.neonova.se . Hennes mail; ingalill@neonova.se och tel.nr 070 – 248 58 12

Om skribenten

Linda Marklund
VD och Marknadsansvarig Min Sektor AB
Telefon: 0703-404020 | Twitter: | E-post: linda@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "-annons- Trivs du med ditt jobb?"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.