Annons

-annons- Hemtjänsten tar ny hjälp av mobilen

I en artikel i Helsingborgs Dagblad 15 mars, skrev man om hur hemvårdarna i Ängelholm ska komma åt journaler och kunna låsa upp med hjälp av mobiler.

Det är en ny teknik som går under namnet Movit. Här kopplas det vanliga verksamhetssystemet Procapita VoO och planeringssystemet Laps Care ihop med mobiltelefoner.

Arbetsschema, namn och adresser på vårdtagare och uppgifter om vad som ska göras blir tillgängligt direkt och var man än är. Det som görs kan också knappas in direkt ute på rundan. Planeringssystemet Laps Care visar de smartaste körvägarna med kortast färdtid och var varje hemvårdare är vid en viss tidpunkt.

Ytterligare en finess är att de vanliga nycklarna kan slopas. I dag är det mycket extra tid och körningar som går åt för att hämta nycklar till brukare som bor hemma i sina vanliga bostäder. Hemvårdarna får inte åka runt med alla på en gång av säkerhetsskäl, utan måste hämta och lämna tillbaka de inlånade nycklarna snabbt.

Politikerna i socialnämnden lovordar försöket, och vill att några utvalda inom distriktet Nya centrum ska testa tekniken direkt.

Om du vill läsa artikeln i sin helhet kan du göra det här;
http://hd.se/angelholm/2010/03/15/hemtjanst-i-centrum-blir-mobila/

Och om du vill veta mer om Laps Care med Movit och nyckelfria lås är du välkommen att kontakta;

Johanna Lethin Jacobson, affärsansvarig e-post  johanna.lethin-jacobson@tieto.com, direkt 010 481 54 63, mobil 070 297 00 07 www.tieto.se/lapscare

Om skribenten

Linda Marklund
VD och Marknadsansvarig Min Sektor AB
Telefon: 0703-404020 | Twitter: | E-post: linda@minsektor.se

3 Comments on "-annons- Hemtjänsten tar ny hjälp av mobilen"

  1. Sophia Greek | 18 mars, 2010 kl. 09:27 | Svara

    Något för assistansen?

  2. Hej Sophia, ta gärna kontakt och berätta mer så kan tillsamman se om det skulle kunna vara något även för assistansen. Min mailadress finns i artikeln.

  3. det är också ett måste att alla äldre som kan ha mobiltelefoner på äldreboende skall ha det plus pengar att ladda på den i mellan åt för att rapportera till släkt och/eller vänner och/eller myndighetspersoner när äldreboenden gör fel. Mobiler är viktiga för äldre även hemma naturligtvis. Att inte kunna ha råd att ladda på mobilerna de har är mycket fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.