Annons

Änglar finns dom – ja absolut i alla fall på Lanternans demensboende i Åhus

I dessa dagar när vi dagligen får höra om vårdbolag som bara för att spara pengar har tappat bort att även om man är äldre och/eller dement så är man trots det en människa. I allt detta elände så tycker jag att vi måste lyfta fram något som fungerar bra och är positivt. Vi får inte glömma att det finns ju även vårdpersonal med hjärtat på rätta stället och många finns bl a på Lanternans demensboende i Åhus.
 

Lanternan i Åhus är ett särskilt boende för dementa och ligger skönt inbäddat i ett av villaområdena. Ett kringbyggt markboende med en fantastisk innerträdgård, skapad av medarbetarna tillsammans med anhöriga, där de boende med en frihetskänsla fritt kan röra sig utan att vara rädda för att gå vilse. Hela Lanternan är som en enda storfamilj med en helt underbar personal som trivs tillsammans och vårdar de boende som sina egna anhöriga. Finns ett oerhört stort gemensamt engagemang att skapa en naturlig hemkänsla för de boende. Har själv haft en pappa, tråkigt nog som inte längre finns kvar, som under ett antal år hade sitt hem här. Han pratade ofta om personalen som ”min familj”. Nämnas kan även att Lanternans demensboende var en av arbetsplatserna som 2011 nominerades till Kristianstads kommuns arbetsmiljöpris.

 

Skulle vara jätte tacksam om ni vill lyfta fram att det trots allt finns många bra boende som fungerar. Naturligt för mig är att hänvisa till Lanternan eftersom jag själv upplevt det positiva där. Är lite tråkigt att det är när det är som sämst som det ofta skrivs. Samtidigt är det viktigt att det kommer fram.

 

Med hälsning Ritha Bencker
LÄS MER:  Lyssna på Ingvar Skoogs sommarprat

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

1 Comment on "Änglar finns dom – ja absolut i alla fall på Lanternans demensboende i Åhus"

  1. Tack Ritha. Du ska tro detta värmde/ Personalen på 3:an

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.