Annons

Älskar du ditt jobb?

Semestern är snart över för min del. På måndag drar jobbet igång igen och även om jag skulle vilja vara ledig några veckor till så är det inte mycket att säga om det. De flesta av oss måste jobba och jag har dessutom ett jobb som jag trivs med, ett bra jobb. Däremot vet jag inte om jag älskar mitt jobb, som en del av mina vänner säger om sina jobb. De älskar sina jobb, säger de. Jag tänker knappt på att det är ett jobb för så mycket älskar jag det, säger någon. Nu kan man tänka sig att skillnaden mellan personen som säger så och mig, är vad vi lägger i själva ordet älska, att ordet betyder olika saker för oss. En del säger att det älskar sitt jobb, sin soffa, sin tekopp eller sina nya jeans och själv är jag kanske lite futtigare med att använda ordet, jag gör det inte lika frekvent. Och det är ju bara ett ord och det är inte säkert att jag tycker sämre om vare sig mitt jobb eller min soffa och egentligen är det inte så mycket att orda om. Svårare blir det när någon påstår att den som älskar sitt jobb också gör ett bättre jobb än den som inte gör det. För så tror jag inte alls att det måste vara. Att någon säger sig älska sitt jobb innebär inte per automatik att personen är duktig (eller duktigare) på den hon eller han gör. Eller vad tror ni? Måste man älska sitt jobb för att bli riktigt bra på det?

LÄS MER:  Namaste. Arbetstider behöver inte (alltid) vara huggna i sten.

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Älskar du ditt jobb?"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.