Annons

Alla gillar Thyra Frank så vad väntar vi på?

Det här är Thyra Frank och Thorbjörn Larsson. Thyra Frank driver ett äldreboende i Köpenhamn och Thorbjörn Larsson var utredare för regeringens värdegaranti. Honom träffade jag idag på Psykisk hälsamässan i Stockholm. När jag frågade honom hur han skulle vilja se den svenska äldreomsorgen så tog han fram Thyra Franks boende som ett bra exempel. Och jag håller med. Jag har lyssnat på Thyra Frank och jag har läst om Thyra Frank och tänkt att JA, det är ju så här det ska vara, så självklart, de gamla i centrum, personalen finns till för dem, ett socialt liv, nyfikenhet som uppmuntras. Och så vidare och så vidare. Ni vet redan och ni håller med. För vilken äldreomsorgschef jag än pratar med, vilken politiker jag än kommer i kontakt med så pratar de om Thyra Frank. SÅ  VAD VÄNTAR VI PÅ DÅ? Sätt igång. Tänk om, organisera om. Ta konsekvenserna av att det är brukaren som står i centrum. Strunta i all den lagstiftning som försöker hindra er. Vad tror ni myndigheter och andra organisationer kommer att göra? Bötfalla? Stänga äldreboendet? Det kommer inte att hända för någonstans inser alla det befängda i regler som gör att de gamla inte får vara med och laga sin egen mat, dricka kaffe när de vill, gå och lägga sig när de vill, dricka Baileys när de vill. Så sa inte Thorbjörn Larsson, men så säger vi på Äldreomsorgsbloggen. Någon emot?

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

1 Comment on "Alla gillar Thyra Frank så vad väntar vi på?"

  1. Jag har arbetat i ”vården” i 14 år och önskar ”mina” äldre en bättre och egenvald ”vård” undrar nu HUR man startar upp ett så vård som Thyra bedriver. Pengar och utrymme fattas ej. Jag behöver ingen lön bara ett trivsamt levene för våra äldre!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.