Annons

Äldreomsorgens topplista APRIL 2015

April månad är slut, och som vanligt (får man väl säga nu när det är tredje gången), är det dags för månadens topplista från äldreomsorgen. Med det bästa som hänt under månaden som gått. Var så goda, låt er inspireras. Delad kunskap är dubbel kunskap.

Plats 5: Politikerna i Ängelholm, som bjuder in äldre människor för att ta reda på hur de vill se äldreomsorgen i framtiden. Man frågar med andra ord dem det berör, istället för att utgå från att man själv vet bäst.

Plats 4: I Söderköping kan människor, som drabbats av en demenssjukdom, se en specialskriven teaterföreställning. Kultur är viktigt för alla så tummen upp för det.

Plats 3: SKL har kommit med en ny webbutbildning. Jobba säkert med läkemedel, heter den. På två timmar lär du dig att hantera läkemedel på ett säkrare sätt. Kostar inget, så definitivt värd att testa.

Plats 2: Karoline Nordefors. Kreativ kock och kökschef på ett särskilt boende. Inget är omöjligt, säger Karolina. Vill ni inspireras? Följ henne på Instagram.

Plats 1: Vitalis i Göteborg. Det är mässan och konferensen som kallar sig för Nordens ledande eHälsomöte och här sprids kunskap om IT-teknik och hur den kan förbättra äldreomsorgen för både de äldre och personalen.

Listan är inte baserad på grundliga undersökningar eller vetenskap, utan är helt godtycklig utifrån vad jag själv känner till och tycker. Har jag missat något, vilket jag säkert har, så hör av er. Enklast gör ni det genom att kommentera här under. Eller så skickar ni ett mejl till lill@minsektor.se.

Trevlig helg allesammans! // Lill

LÄS MER:  En engagemangsökning?

1 Comment on "Äldreomsorgens topplista APRIL 2015"

  1. En annan viktig sak som hände i april var att vi, tillsammans med ett 50-tal företag, organisationer, kommuner, landsting och högskolor mm, publicerade en kvalitetsstandard för äldreomsorgen.

    Finns här: http://www.sis.se/trygghetskedjan

    Niki Westerberg
    Kommunikations- och marknadschef
    SIS, Swedish Standards Institute

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.