Annons

Äldre herre på serviceboende får ta sig en snaps

Socialstyrelsens etiska råd har gett klartecken till personalen på ett serviceboende i Umeå kommun att handla  alkohol till en äldre man. Men den ska delas ut  portioner, för att minska risken för störningar för de närboende. Läs mer på sverigesradio.se…

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

2 Comments on "Äldre herre på serviceboende får ta sig en snaps"

  1. Storsint av Socialstyrelsen…! 1970 jobbade jag på ett äldreboende där två gamla män på lördagarna ville ta en varsin hutt före middagen. De fick inte göra det med de andra i matsalen utan gick in till den ene för att ”dra upp klockan” som de sa… Jag har svårt att tänka mig att jag ska acceptera sådant förmynderi när/om det blir min tur. Undantaget förstås om jag skulle ha missbruks- eller beroendeproblem och behöva hjälp att portionera dropparna. Är det bara jag som upplever detta som oacceptabelt förmynderi? Jag menar att frågan överhuvudtaget ska behandlas av Socialstyrelsen. Är det ett skämt??

  2. Gunilla Arneström | 5 november, 2011 kl. 16:19 | Svara

    Det är väl ändå inte socialstyrelsen som beslutar om hyresgästen kan ta några glas ! Alla har rätt att dricka och är det bekymmer runt stökiga vänner . Ring polisen som jag själv gör om min grannar är högljudda. Hyreslagen gäller också ! Lite konstigt inlägg får jag säga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.