Annons

10 109

Nu är ni 10 109 medlemmar i vår facebookgrupp ”En ännu bättre äldreomsorg” och det är ingen tvekan om att ni gör skillnad. Med ert flöde förändrar ni inte bara synen på äldre människor och på vad äldreomsorg kan vara, ni förändrar även synen på det som görs av alla dem som arbetar i äldreomsorgen. Ni sätter bild och ord på den kompetens och det engagemang som finns.

I veckans nyhetsbrev kan ni läsa om Anna Lindkvist som är undersköterska och som just nu arbetar som yrkesambassadör. I hennes uppdrag ingår bl a att träffa personer som arbetar i äldreomsorgen för att få alla att förstå hur viktiga de är, och när jag läser det, tänker jag att det är precis vad ni gör. Ni är ambassadörer på facebook – eller snarare social influencers, som det heter i sociala medier.

Det finns en massa saker som behöver förändras i äldreomsorgen. Politiska beslut som behöver fattas, förordningar som behöver ändras, arbetsorganisation att ta tag i, lönestrukturer, digitalisering och ett ökat inflytande för både de äldre och för dem som arbetar i äldreomsorgen. Men underskatta inte vad ni själva bidrar med genom att dela med er och inspirera varandra  och underskatta inte kraften i all den kunskap som finns i en facebookgrupp med 10 109 medlemmar. För att inte tala om påverkansmöjligheterna.

Ha en bra vecka allesammans. Vi hörs. // Lill

 

LÄS MER:  Ett värdelöst ord?

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "10 109"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.