Annons

”Fabriksmaten ett hot mot skolelevers och äldres hälsa”

Författarna bakom boken ”Döden i grytan”: Dags att innehålls- och näringsdeklarera maten på skolor, sjukhus och inom äldrevården. Trots att vi ständigt matas med nyheter om vad vi bör äta, vet vi försvinnande lite om vad som till slut ligger på tallriken. Ännu mindre får vi veta om den storköksmat vi erbjuds i skolan, på sjukhuset och inom äldreomsorgen. Att de varmhållna, återuppvärmda eller snabbmikrade rätterna sällan smakar bra är uppenbart – men lika illa är det ofta ställt med det faktiska näringsinnehållet. Det är dags att innehållsdeklarera all mat på offentliga inrättningar. Även en preciserad ursprungsmärkning och näringsdeklaration är nödvändig, skriver Mats-Eric Nilsson och Henrik Ennart. Läs mer på dn.se>>

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

1 Comment on "”Fabriksmaten ett hot mot skolelevers och äldres hälsa”"

  1. Debatten går hög om detta viktiga ämne och hamnar rakt in i valrörelsen. Läs också mer på sajten http://www.äkta vara.org

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.