Annons

Är chefen ”A och O”?

Jag vet inte hur många gånger jag hört folk säga att ”chefen är A och O”. Säkert hundratals, möjligen tusentals och varje gång det sägs så nickas det och alla håller med. För det är en helt riskfri sak att säga och aldrig någonsin att någon protesterar. Men frågan är om det är sant och inte minst, ser vi till att det blir sant genom att hela tiden säga det, som en självuppfyllande profetia?

Det finns säkert branscher med en mindre fixering vid Chefen, men i äldreomsorgen är den stor. Så fort en verksamhet inte fungerar är det chefens fel och så fort en verksamhet fungerar bra är det chefens förtjänst. Som om alla andra inte fanns. De flesta som arbetar i äldreomsorgen är ju trots allt inte chefer och hur stor vikt fästs vi deras kunskaper, idéer och ansvar i den här konsensusandan av att ”chefen är A och O”?

Jag är inte säker på att chefen är A och O. En bra chef kan naturligtvis göra bra saker och en dålig chef kan påverka negativt. Men jag vet också att undersköterskor och sjuksköterskor och andra kan skapa äldreomsorg av hög kvalitet, oavsett vem som är chef. För att man använder sig av sin kunskap och utvecklar sina idéer och tar ansvar för det man gör (och inte lägger allt ansvar på chefen). En bra chef är självfallet en tillgång, men en bra chef behöver inte vara en förutsättning för bra äldreomsorg. I värsta fall är det dessutom direkt kontraproduktivt att fästa alltför stor vikt vid chefen. Risken är att vi missar samtalen om var och ens ansvar, chef eller inte.

LÄS MER:  Luft som skapar lyft

Vad säger du, du som inte är chef? Vilka möjligheter har du att skapa och leverera bra äldreomsorg och vem beror det på? Dig eller chefen?

// Lill

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

1 Comment on "Är chefen ”A och O”?"

  1. Visst kan en verksamhet fungera bra utan en bra chef – men inte i längden. Chefen är A och O för en professionell och hållbar verksamhet. Observera dock att uttrycket inte sätter likhetstecken med att chefen är viktigast eller ska synas mest! En bra chef har förmåga att hålla balans mellan att ställa krav, ge medarbetare inflytande och vara ett socialt stöd. Kort sagt ge ramarna till tavlan och finnas till hands om medarbetare tappat bort motivet eller börjar måla utanför ramen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.